Klíma tisztítás, fertőtlenítés - Karb.hu

Tartalomhoz ugrás

Klíma tisztítás, fertőtlenítés

Szolgáltatások > Fertőtlenítési megoldások
Nyári klímakarbantartás
A klíma berendezések esetében nagyon fontos a készülékek rendszeres karbantartása. Ez befolyásolja a készülékek élettartalmát, s az üzemeltetés költségeit. A garancia időtartama alatt, a karbantartás elvégzése, a garancia feltétele.
Ezeken a készülékeken működés közben jelentős mennyiségű levegő áramlik keresztül. A helyiség levegője óránként ötször megfordul a készülékben, s magával viszi a lebegő szennyeződéseket, elsősorban a port, de a polleneket, virágporokat, gomba spórákat és minden mást.
Minden készülékben találhatók szűrők, ezek a por egy részét felfogják. A szűrő felülete a használat során fokozatosan feltöltődik a lerakódó szennyeződéssel, s ha megfelelő időközönként nem kerül tisztításra, lassan eltömődik. Egyre kevesebb levegő tud keresztül jutni a szűrőn, ez rontja a hűtő (fűtő) hatást.
További gond, hogy a szűrőn a por egy része akadály nélkül átjut, és a készülék belsejében, az elpárologtató felületén rakódik le. Ez pedig itt úgy működik, mint a hőszigetelés. A porréteg vastagodásával egyre inkább rontja a felület hőátadását, s ezzel csökkenti a készülék hűtő (vagy fűtő) képességét, vagy szakszerűbben kifejezve, rontja a hatásfokát. Csökken a hűtő hatás, és azonos hőmérséklet eléréséhez a készülék egyre hosszabb ideig működik, egyre több áramot fogyaszt. A hosszabb működés alatt még több por kerül a szerkezetbe, s egyszer csak elkövetkezik az az állapot, amikor a készülék már ki sem kapcsol, mivel a hűtés olyan gyengévé válik, hogy soha nem éri el a beállított hőmérséklet értékét.
Ez végül is a meghibásodáshoz vezethet, s egy szükségessé váló kompresszor csere költsége vetekszik az új készülék árával.
Tisztítás folyamata:
A karbantartás keretében kerül sor a kültéri egységek tisztítására, ipari posszívózás majd nedves tisztítás.
A beltéri egységek szűrőit is meg kell tisztítani, az elpárologtatóra lerakódott szennyeződés mechanikus eltávolításával
(mechenikai tisztítás, porszívózás, portörlés, nedves tisztítás).
Klíma fertőtlenítő használata (specuiális gomba és vírus ölő szerek).
A gáztöltetű, nagyhatékonyságú klíma fertőtlenítő és tisztító folyadék gépjárművek klímatisztításához, illetve lakásklímákhoz - split-, ablak és nagyteljesítményű "ipari" klímaberendezések fertőtlenítésére - is alkalmazható.
A klímaberendezés tisztítása és fertőtlenítése felszerelt állapotban is problémamentesen elvégezhető, mivel a folyadék a felvitelt követően a kondenzvíz-elvezetőn távozik.
A tisztítószer a klímaberendezés elpárologtatójára vihető fel.

E módszer segítségével kettős hatást érünk el egy munkafolyamattal:
 
- A nagynyomáson történő tisztítás hatására kitisztulnak az elpárologtató pólusai, ezáltal javul a hűtési hatásfok.
 
- A tisztítószer rendkívül hatékony fertőtlenítő hatásának köszönhetően elpusztulnak a klímaberendezés "kelletlen lakói" a különféle gombák, vírusok, baktériumok és    mikroorganizmusok.
 
Ezt a technológiát szakemberek illetve szakműhelyekben alkalmazzák.
 

Klímatisztító spray
 
Speciális, vízbázisú márkatermék, ami a klímaberendezést szétszerelés nélkül tisztítja és megszünteti a kellemetlen szagokat.
Hatóanyaga egy kiegészítő szagsemlegesítővel különlegesen lágy filmrétegű recepturával, széles hatáskörrel párosul.
A szagok újbóli kialakulása ellen egy szennyeződés-taszító filmréteg segítségével védekezik.
Felhasználás gépjárműveknél: A gyújtást, klímát és szellőztetést ki kell kapcsolni. A mellékelt speciális szórófejjel ellátott szonda segítségével fújjuk a flakon teljes tartalmát a klímakészülék beavatkozási zónájára. (az elpárologtatóra). Legegyszerűbb lehetőségek: az elpárologtató leeresztő nyílásásán (kondenzvíz elvezető), utastérből a szellőztetőnyílásokon keresztül vagy a pollenszűrőt eltávolítva. Hagyjuk a tisztítószert 20 percig hatni, majd leengedett ablakok mellett kapcsoljuk be a szellőztető rendszert, és hagyjuk rövid ideig szellőzni.
 
Felhasználás split klímáknál (lakás): A klímaberendezést teljesen kapcsoljuk ki. Ha lehetősénk van, áramtalanítsuk. A speciális szórófejjel ellátott szonda segítségével fújjuk a flakon teljes tartalmát a klímakészülék elpárologtatójára. Hagyjuk az anyagot 20 percig hatni, majd üzemeljük be a klíma berendezést. Állítsuk olyan módba, hogy 5-10 percig mindképp üzemben maradjon.
 
 

Ellenőrzés:
 
Megtörténik az üzemi próba, ezzel ellenőrizhető a készülék működése és az infravörös távirányító működése.
 
Karbantartás
Környezet
Vízminőség
Professzionális  karbantartási  megoldások

4700 Mátészalka, Tompa M. utca 7.

Környezet
Vízminőség
Karbantartás
Tel.: +36/30 966-4647
e-mail: akarb.hu@gmail.com
4700 Mátészalka, Tompa M. utca 7.

4700 Mátészalka, Tompa M. utca 7.

Vissza a tartalomhoz